ACTUALITAT

Últimes notícies
Concerts i entrades
Agenda

QUI SÓC?


Nascut a Sant Pere de Riudebitlles l'any 1984, Cesk Freixas és poeta, cantant i escriptor de cançons. Per la fusteria del seu pare, ofici de tradició familiar durant sis generacions, i el vincle que s’estableix amb el treball artesanal de la música, sovint li agrada presentar-se com a 'fuster de cançons'. Geògraf de formació, ha publicat 8 treballs discogràfics, 3 llibres de poesia i 3 contes infantils. Aquest 2022 segueix presentant Memòria (U98 Music, 2021), el disc més representatiu de la seva trajectòria musical, on hi evoca tota la maduresa poètica i l'essència d’un so més càlid i proper, situant-lo com un dels principals artistes de la cançó d’autor del nostre país. Celebra 18 anys damunt dels escenaris, i ho fa amb els arranjaments acurats i detallistes de Victor Nin, l'espectacular guitarrista que l'acompanya des dels seus inicis.

PROJECTE CULTURAL


Discografia

  • 2005 | Set voltes rebel
  • 2007 | El camí cap a nosaltres
  • 2009 | La mà dels qui t'esperen
  • 2012 | Tocats pel foc
  • 2014 | PROTESTA
  • 2017 | Proposta
  • 2019 | Festa Major
  • 2021 | Memòria

Bibliografia

  • 2013 | Paraules per a Gaeta | Poesia
  • 2016 | Alè de taronja sencera | Poesia
  • 2020 | El delta de les paraules | Poesia
  • 2020 | Aigua | Conte infantil
  • 2021 | Contes catalans d'avui i de sempre | Contes infantils
  • 2022 | Llegendes i rondalles catalanes | Contes infantils

Guardons i premis

  • 2008 | Premi Enderrock al millor artista de cançó d'autor
  • 2010 | Premi Enderrock al millor artista de cançó d'autor
  • 2011 | Premi Enderrock al millor directe de cançó d'autor
  • 2013 | 3 Premis Enderrock al millor artista, millor disc i millor directe de cançó d'autor
  • 2015 | Premi Enderrock al millor DVD
  • 2015 | Premi Disc Català de l'Any, organitzat per Ràdio 4
  • 2021 | Premi Nacional Joan Coromines, guardó que atorga la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) a persones o entitats que treballen en la defensa, difusió i normalització de la llengua i cultura catalanes

Aquí hi trobaràs els meus discos, llibres i merxandatge!

AULA


Què és la cançó d'autor?

Unitat didàctica pensada per a alumnes de primària i secundària. Cesk Freixas explica les principals onades i figures de la cançó d’autor a escala internacional, des de l'Amèrica Llatina fins als països de l'Arc Mediterrani, passant pel moviment de la Nova Cançó als Països Catalans. A través de les cançons, el cantant inicia un relat que ens ajudarà a entendre el fet narratiu i el poder comunicatiu de la música, així com el tractament de l'univers social i reivindicatiu que l'acompanya.


Fem una cançó?

Unitat didàctica pensada per a alumnes de primària i secundària. Dividida en dues sessions, una de virtual i una altra de presencial, Cesk Freixas apropa la feina del cantautor i de l'escriptor de cançons a tot l'alumnat. Amb un treball previ realitzat a l'aula, sempre amb l'acompanyament dels professors, els nens i les nenes prepararan un llistat de preguntes per tal de conèixer millor la professió del cantautor. En la primera sessió, feta de manera virtual a través d'una vídeo-conferència, Cesk Freixas anirà explicant en que consisteix el seu ofici, amb l'ajuda de les preguntes que els alumnes li aniran formulant, posant èmfasi en el fet narratiu i en la mirada crítica que converteix les cançons en un mitjà de comunicació. Finalment, llançarà un repte a tota la classe: que l'alumnat escrigui una cançó. En la segona sessió, aquesta vegada presencial, els nens i les nenes coneixeran personalment a en Cesk Freixas, que els farà un petit concert i escoltarà el resultat del repte proposat. Conjuntament, cantautor i alumnes, cantaran la cançó que aquests darrers hauran escrit, i serà enregistrada en àudio i en vídeo per tal que l'experiència quedi guardada per a sempre més.

CONTACTE


Roger Vidal

www | Dmusical
@ | roger.vidal@dmusical.cat
✆ | 688911986
⦿ | La Bisbal d'Empordà



Xavi Canet


www | U98 Music
@ | xavi@u98music.cat
✆ | 692872812
⦿ | Girona



Tens alguna pregunta? Envia'ns un missatge!